Administrația Parcului Național Defileul Jiului a inițiat această preocupare cu adresare către persoanele cu vârstă peste 7 ani.

Drumeția se poate practica fie individual, fie cu grupuri organizate cu tur ghidat/însoțitor din partea administrației parcului național.

Drumeția se poate practica numai pe traseele tematice existente pe raza parcului național, respectând regulile specifice și care se regăsesc la: https://www.defileuljiului.ro/category/trasee/ și la https://www.defileuljiului.ro/reguli-vizitare/. Vizitarea ariei naturale protejate, inclusiv pentru drumeție, poate fi tarifată, după caz (vezi : https://www.defileuljiului.ro/tarife/ )

Persoanele participante își asumă răspunderea pentru practicarea acestei activități, ținând cont de starea de sănătate și de limitele fizice ale fiecăreia. În cazul evenimentelor organizate, anterior e necesară o solicitare scrisă și aprobată.

Numărul maxim de persoane poate fi de cca. 40 persoane. În cazul elevilor, se vor respecta următoarele condiții :

  1. existența unui parteneriat între părți sau o solicitare scrisă și aprobată;
  2. obținerea tuturor aprobărilor de deplasare a copiilor și însoțitorilor pentru petrecerea timpului liber în afara școlii;
  3. asigurarea informațiilor referitoare la starea de sănătate fizică generală a elevilor pentru practicarea de activități fizice în mediu natural;
  4. asigurarea de către fiecare participant a echipamentului minim necesar pentru drumeție;
  5. respectarea dispozițiilor din instructajul la teren realizat cu ocazia evenimentelor, instructaj realizat de echipa administrației parcului național.

Pentru toate categoriile de persoane, activitatea poate fi condiționată de plata unui tarif de organizare – participare la eveniment, după caz.

În caz de urgență, apelați serviciile de urgență și salvare ISU, SALVAMONT, Jandarmerie.

Alte activități

Drumetie

Campare

Rafting

Cicloturism

Fotografiere

Jocuri-Ateliere creatie

Educatie ecologica

Voluntariat

Servicii insotire – Tururi ghidate

Monitorizarea biodiversitatii

Organizarea de tabere

Mini-cross si Orientare