Administrația Parcului Național Defielul Jiului este deschisă sprijinului oferit de voluntari pentru a realiza programele si activitățile programate, conform Planului anual de lucru.

Ne dorim ca voluntarii să fie dedicați sau să aibe dorința de a capătă experiența în activități precum :

  1. identificare, inventariere și cartare specii / habitate in ariile naturale protejate;
  2. monitorizarea stării de conservare a speciilor și habitatelor identificate;
  3. efectuare de patrulări alături de rangeri pentru implementarea măsurilor de conservare și protecție, pentru verificarea respectării avizelor emise de administrație, etc.;
  4. participare alături de personalul administrației pentru realizarea tururilor ghidate, pentru organizarea și desfășurarea taberelor și concursurilor, pentru mentenanța / realizarea de trasee tematice, obiecte ale infrastructurii de vizitare, etc.
  5. realizarea de campanii / mesaje dedicate pentru a marca tematica activităților susținute în domeniul biodiversității și al educației și conștientizării publicului larg;
  6. realizarea de traduceri profesionale pentru a disemina rezultatul diferitelor activități sau a publica teme / articole de interes în activitatea științifică.

Pentru anul 2024, adminstrația parcului iși dorește să colaboreze cu voluntari al căror număr să nu fie mai mare de 10 persoane.

Toate domeniile expuse sunt de interes dar prioritare sunt cele care privesc adresabilitatea către publicul larg.

„Voluntarii nu au neapărat timp, au inimă.”- Elizabeth Andrew

 

Voluntariatul este un act voluntar al unui individ sau al unui grup care acordă liber timp și muncă pentru serviciul în folosul comunității.

Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială.

Sursa : Wikipedia