Centrul de Vizitare al Parcului Național Defileul Jiului

Administrația Parcului Național Defileul Jiului a dat în folosință în anul 2014 Centrul de Vizitare din Bumbești Jiu  cu scopul de a oferi informații vizitatorilor și publicului larg, atât legate de turism cât și de biodiversitatea ariilor naturale protejate administrate și istoria locurilor.

Centrul de vizitare al Parcului National Defileul Jiului este un mijloc accesibil pentru a crește atractivitatea destinației turistice și capacitatea Parcului de a comunica vizitatorilor valorile sale naturale și culturale într-un mod interesant.

Aici turiştii/vizitatorii vor fi familiarizați cu zona parcului național prin intermediul:
– Machetei în format 3D a Parcului Național Defileul Jiului pe care sunt marcate cele mai importante elemente din patrimonial natural, cultural și istoric.

– Un colţ de prezentare a diverselor elemente meșteșugărești, donate de proprietari , unele vechi de peste 50 de ani.

– Un interior pitoresc cu pridvor, respectând elementele arhitecturale ale „conacelor” (locuințelor sezoniere) din această zonă.

– Împletirea celor patru anotimpuri în peisaje din Parcul Național Defileul Jiului care sporesc curiozitatea vizitatorului să descopere acest spațiu legendar. Expozițiile foto pe diverse teme în funcție de anotimp aduc un curcubeu de culoare la Centrul de vizitare.

În cadrul activităților din Centrul de vizitare, ne preocupăm de implementarea parteneriatelor cu diverse unități de învățământ pentru asigurarea bazelor și a cunoștințelor necesare dobândirii unui comportament ecoprotectiv, realizăm ateliere de creație pe diverse teme și inițiem / asigurăm sprijin pentru desfășurarea unor sesiuni de dezbateri / comunicări ce privesc  managementul participativ al ariei naturale protejate.

Vă așteptăm cu drag sa ne treceți pragul și vă dorim să vă bucurați de măreția naturii și de ospitalitatea comunității locale !